Na Škoru, jednom od najljepših trgova Staroga Grada, odnedavno djeluje Galerija Maya Con Dios. Prostor galerije u prizemlju stambene zgrade iz kasnog srednjeg vijeka, uređen je minimalistički sa čistim bijelim zidnim plohama na kojim su vidljivi restaurirani ostaci prastarog kamenog zida.

Izloženi radovi, akrilici na platnu većeg formata sa motivima mora i mediteranskog raslinja, izvedeni gotovo u hiperrealističkoj tehnici, minuciozan su rad vlasnice galerije Maje Koljanin Eilat.

Uz majice sa motivima iz povijesnog Tvrdalja Petra Hektorovića, minijature na drvu, grafike i razglednice, čiji dizajn također potpisuje Maja Koljanin Eilat, kao izložbeni artikli promišljeno je naslagano kamenje različitog sastava i zanimljivih oblika te predmeti sa plaže što naglašava dojam posjetiocu da je ulaskom u prostor galerije udahnuo svježinu mora, bistrinu plavog horizonta i morske obale.

Ovog ljeta će u Galeriji Maya Con Dios izlagati skulptorica Vesna Tadić iz Zagreba sa ciklusom erotiziranih minijatura, a vlasnica namjerava i ubuduće povremeno ustupati svoj prostor izložbama drugih prvenstvneo lokalnih umjetnika s čijim senzibilitetom uspije pronaći dijalog i nadopuniti likovnu ponudu otoka Hvara.

SOFIJA ČAVIĆ

 


atelier - gallery


škor and people

škor video

photography